Polityka prywatności

serwisu internetowego ekostela.pl

Obowiązek informacyjny

Każdej osobie, której dane dotyczą, przysługuje prawo do uzyskania informacji o zasadach przetwarzania i zabezpieczania danych oraz kontroli ich przetwarzania w oparciu o art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanym dalej ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych (RODO).

Informacja

EKO-STELA Sp. z o.o.

  1. Eko – Stela Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Żniwnej 9, 43-418 Brzezówka, biuro.ekostela@gmail.com, jest administratorem Pani/Pana danych osobowych.
  2. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu świadczenia usług komunalnych.
  3. Podstawy prawne przetwarzania Pani/Pana stanowią:
    • Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanym dalej ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych (RODO);
    • osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów;
    • przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy;
    • przetwarzanie jest niezbędne do wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej administratorowi.
  4. Pani/Pana dane mogą być udostępnione innym podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa.
  5. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być partnerzy, firmy windykacyjne, banki, operatorzy pocztowi, urzędy, przewoźnicy, firmy drukujące korespondencję lub obsługujące korespondencję otrzymywaną od klientów, firmy archiwizujące dokumenty.
  6. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres
    • dane osobowe przetwarzane w celu zawarcia lub wykonania umowy oraz wypełnienia obowiązku prawnego Administratora będą przechowywane przez okres obowiązywania umowy, a po jego upływie przez okres niezbędny do:
      • posprzedażowej obsługi klientów (np. obsługi reklamacji);
      • zabezpieczenia lub dochodzenia ewentualnych roszczeń;
      • wypełnienia obowiązku prawnego Administratora (np. wynikającego z przepisów podatkowych lub rachunkowych);
    • wykonywania zadań w zakresie świadczonych usług;
    • dane osobowe przetwarzane na podstawie odrębnej zgody będą przechowywane do czasu jej odwołania.
  7. Eko-Stela Sp. z o.o. nie będzie przekazywać Pani/Pana danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
  8. Posiada Pan/Pani prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych dotyczących osoby, której dane dotyczą, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych i prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie (bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem).
  9. Gdy uzna Pan/Pani, iż Eko-Stela Sp. z o.o., jako administrator, przetwarza je w sposób naruszający przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r., ma Pani/Pan prawo do wniesienia skargi do Generalnego Inspektora Danych Osobowych/Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  10. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych w zakresie wymogów ustawowych jest obowiązkowe, a w pozostałym jest dobrowolne.
  11. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym profilowaniu.

Kontakt

Biuro obsługi klienta

Tel.: (33) 85 800 75

Fax: (33) 85 800 69

Adres e-mail: biuro.ekostela@gmail.com

Biuro czynne: pn.-pt. od 7:00 do 15:00, sob. od 7:00 do 12:00

Zamawianie kontenerów: 502 914 203

Obsługa gmin
Skoczów:
Hażlach:
Wisła:
Istebna:
EKO-STELA SP. Z O.O.

ul. Żniwna 9
43-418 Pogwizdów

NIP: 5482680845
REGON: 366741980
Prezes: Łukasz Zakrzewski

Numer konta bankowego
PKO BP 17 1020 1390 0000 6102 0572 6494